Grannflickan
(Ordakrobat)
14:03 25/04/2012
Hur gör ni med kläder?

I början efter separationen gav jag alltid mitt ex 1 av 2 barnbidrag men efter nåt år slutade jag med det eftersom det alltid bara var jag som fick köpa kläder och annat till dem.
Nu har jag även sen i december underhåll (han betalar inget eftersom han är arbetslös).

I början hämtade och lämnade han barnen när han hade umgänge och jag skickade alltid med en väska med de kläder barnen behövde under tiden de var hos honom.
I vintras gick hans bil sönder och jag har inte heller bil så barnen har antingen fått cykla eller ta bussen när de åker mellan oss. Det tar bara tio minuter för dem att cykla.

I vilket fall som helst blev hela väskan med kläder kvar hos honom och dessa kläder borde gott och väl räcka för en vecka. Det är sällan de är hos honom så många dagar i rad.

Grejen är den att jag alltid skickar med pojkarna hela och rena kläder och när de sen kommer hem till mig igen har de oftast ett par trasiga mjukisar på sig. Då har han behållit de nya kläderna och skickat tillbaka gammalt skit.
Detta resulterar i att jag hela tiden får köpa nya kläder så jag har här hemma när han behåller allt nytt jag skickar med.

Yngste sonen har diagnoser och bajsar på sig. Jag tror exet istället för att tvätta kalsongerna kastar dem och sen ber han mig om nya.

Har jag skyldighet att hålla två hushåll med kläder eller kan jag kräva att han skickar tillbaka det jag skickar med dem?

Han verkar tro att jag skiter pengar bara för att jag jobbar, men jag betalar ju förutom alla kläder även dyr ADHD-medicin till den ena sonen, barnförsäkringarna och nu glasögon till yngsta sonen. Jag betalar även deras fritidsaktiviteter, nya cyklar och allt annat.


Petra75
(Platinaboomare)
14:32 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Jag kan berätta hur vi gör.

När sonen är hos mig har han sina kläder som han har hos mig. Likaså hos sin pappa. Han får fixa kläder till vår son.
Vi skickar alltså inga kläder emellan våra hem.

Det är bara hans ytterkläder och nallar som skickas emellan.

För oss funkar det bra. För som du säger, kläderna försvinner hos pappan annars


Grannflickan
(Ordakrobat)
15:07 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Fast han kommer ju säga att han inte har råd att köpa eftersom han är arbetslös.
Jag hade gärna struntat i underhållet och ett barnbidrag om han köpt egna kläder som de har där, men det kommer aldrig ske.
Han fick ut nån eftersläntare på ett gammalt arv i jan förra året. Av 50 000 kr la han inte ett öre på sina barn.

Det hade ju varit en grej om jag fått tillbaka de kläder jag skickar dit men det får jag aldrig.
Det är lite trist att jag köper och köper kläder, men jag har aldrig några här hemma.


MEJAN
(Guldboomare)
15:48 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Säg att det inte gör något om inte allt är trättat när du får tillbaka det, sms:a ett foto på kläderna som är med för varje gång, och säg att du ska ha allt tillbaka! Om inte efterlys direkt, kräv att han ska lämna åter osv. Du är INTE skyldig att hålla honom med kläder till barnen som han inte skickar tillbaka!

Jag packar till mina - tillsammans med dem (de är ju stora och skulle aldrig acceptera sämre kläder på ena stället), och de ser till att få med dem tillbaka till mig - inte alltid allt tvättat eller torrt eller rent - men allt tillbaka!!!


Grannflickan
(Ordakrobat)
15:57 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

I början skickade han tillbaka tvätten. Det kunde vara en hel kasse med nedbajsade kalsonger som inte gick att få rena efter några dagar.
Nu har han ingen bil så han går bara utanför dörren en gång i veckan när han handlar.
Grejen är den att pojkarna kan åka från honom till skolan på morgonen och efter skolan kommer de till mig.
Då blir det lite struligt att också frakta kläder.

Jag får helt enkelt låna bil och börja hämta upp kläderna ag skickar med så jag får hem dem igen.


Luzis
(Guldboomare)
16:48 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

begagnat kostar inte så mkt, och bajsiga kalsonger får han bannemig tvätta. lägg i handfat direkt och på med hanskar om han är äckelmagad, Ge honom en prislista på vad kläder kostar så kanske han förstår att man ec inte bara kastar kläder för att de är smutsiga typ...

KAn han inte ta med kläderna till skolan så hämtar du där? de dagar det är byte
å så samma kläder som du skickar med ska tillbaka, tvättade/ el smutsiga skit samma funkar det att bara få med dem hem kanske det är värt en extra tvätt...


ako
(Chattoman)
18:43 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Hade samma problem själv. Skulle jag skicka med kläder varje gång skulle ja aldrig få tillbaka dem. Jag gjorde ist så att jag köpte 3 uppsättningar kläder var och lämnade dit- då behöver ja aldrig packa ngr väskor, och slipper till stor del att irriteras över att kläder inte kommer tillbaka. Visst saknas det nåt plagg ibland men inte så mkt i jämförelse med om jag hade packat en väska varje gång..

Teesa
(Guldboomare)
20:04 25/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

i början lämnade jag kläder till honom, men nu får han fixa kläder själv. Fick aldig tillbaka så lämnade bara beg kläder.
Nu lämnar jag dem i samma kläder de kom i från honom, tom strumpor o kalsonger byter de till pappas för de vet att de annars inte får tillbaka sina favoritkläder.


Lilly7
(Babyboomare)
09:10 26/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Jag skulle sluta att skicka med kläder. Ang att han säger att han inte har råd att köpa kläder så förstår jag inte resonemanget. Om han aldrig skickar tillbaka barnens kläder så måste det ju redan finnas kläder hemma hos honom som de kan använda. Ids han inte tvätta kalsonger så är det väl han som får stå för det och köpa nya - inte du!

Petra75
(Platinaboomare)
11:15 26/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Ja... ibland har man dåligt ställt. Så är det. Då får man prioritera annorlunda... jag tycker du ska stå på dig gumman

druantia
(Beroende)
22:15 26/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Ja, du vet ju vad jag tycker om det hela

Idiotjävel rent ut sagt är vad han är


Grannflickan
(Ordakrobat)
11:58 27/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Det är ju lite problem att föra ett vettigt samtal med honom eftersom all kontakt sker via sms och han svarar på det han vill svara på. När jag ringer svarar han aldrig.
Dessutom funderar jag på om han är lite smått utvecklingsstörd eftersom han har så svårt att fatta.
Jag har bestämt mig för att säga till honom att samla ihop ALLA kläder han har där hemma, så hämtar jag dem och börjar om med att skicka.
Jag känner på mig om att han kommer ta den där om att han inte har några.
Sen kommer jag börja skriva upp igen vad jag skickar med dit.


trasselsudd
(Järnboomare)
13:54 27/04/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

Skicka med extrakläder som inte kostar så mkt om dom inte är där så ofta.
Det nöts ju mindre och gör mindre om dom inte kommer hem.

finns ingen anledning att skicka nya kläder om han inte står o betalar ngt själv


Crybabe
(Chattoman)
15:36 14/05/2012
Re: Hur gör ni med kläder?

I början med bonusdotter så skickades kläder mellan. men det funkar inte.. för hennes mamma skickar icke tillbaka några kläder så vi var dumma nog att handla massor ett tag för att hon skulle ha kläder att använda hemma hos oss. SÅ nu har vi sagt att det vi handlar stannar hos oss och mamman får handla kläder hon använder där. Dock klagar hon över att hon inte har råd trots att hon får hela barnbidraget varje månad även fast vi har halva tiden var. Vi hade även problem med att kläder alltid var trasiga eller förstörda i tvätt när dom varit hos bonusdotters mamma. Även skor har blivit förstörda i tvättning. Hur man nu kan lyckas med det, att både förstöra kläder och skor genom att tvätta dem rena!?

 
Extra information

Generated in 0.008 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 5 queries. Zlib compression enabled.

Annonsera på BB | Kontakta BB | Abuse | Regler
Copyright © Babyboom.nu