Sessan
(Platinaboomare)
10:03 03/10/2011
Re: Hur mycket rätt har man att moralisera över

Svar till:

Undrar också när man bör gripa in. Häromdagen såg jag en mormor med 2 barn på en hamburgerrestaurang som har rättighter.Jag tyckte inte att det kändes bra när hon beställde in en öl efter att ha druckit en halvflaska vin och har hand om två barn. Klockan var dessutom bara 13.00 på en söndag. Skulle ni ha sagt något till henne?
Jag kan inte låta bli att undra över en del av dina påståenden i det här inlägget... T ex Hur vet du att det var just en mormor? En hamburgerrestaurang med alkoholrättigheter? Jag gjorde en sökning på google och fick noll träffar...

Det låter alltså en smula konstruerat. Vad har söndag och kl 13 med saken att göra? Blir man mer påverkad av alkohol bara för att det är söndag eftermiddag? Dessutom tycker jag tycker inte det låter som särskilt mycket alkohol; 2 ganska små glas vin och en öl är ju ingen större mängd. Man får ju faktiskt köra bil efter att ha druckit 15 cl vin (0,2 promille). Vem vet, det kanske var den här kvinnans alkoholförbrukning för en hel månad framöver, det kanske var hennes födelsedag och enda gången på året hon unnar sig lite öl och vin. Som tillfällig betraktare har man ingen aning om hur det ligger till så självklart låter man personerna sköta sig och sitt.


 
Extra information

Generated in 0.004 seconds in which 0 seconds were spent on a total of 5 queries. Zlib compression enabled.

Annonsera på BB | Kontakta BB | Abuse | Regler
Copyright © Babyboom.nu